Treceți la conținutul principal

Invenția românească despre care nu vorbește nimeni: oul hiperimun, un super-aliment pentru imunitate


Ceea ce părea un vis al viitorului a devenit realitate într-o fermă de păsări din România. Este locul unde, prin intermediul unui aliment banal așa cum este oul, se poate produce un super-aliment pentru imunitate, adică un produs complex care, în cazul din țara noastră, are puterea de a înlocui antibioticele.
Totul a pornit acum șase ani, când echipa de cercetători de la Romvac, cel mai mare producător de vaccinuri veterinare din România de peste 40 de ani, a început să colaboreze cu medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Aceștia au recoltat cele mai periculoase bacterii de la pacienți care nu răspundeau la tratamentul cu antibiotice. Mai departe, cei de la Romvac au făcut vaccinuri cu care, mai apoi au imunizat găinile de laborator. Rezultatul? Toată informația privind bacteriile rezistente la antibiotice au fost transferate în gălbenușul de ou sub forma imunoglobulinei Y (IgY, anticorpi produși în mod natural de găină).
,,Munca echipei noastre de la Romvac a făcut să putem izola imunoglobulina, să o extragem și apoi să facem din ea gama Imunoinstant, o gamă de suplimente alimentare se pot trata, țintit, exact acele infecții cu bacterii care nu răspund la antibiotice. Avem deja 18 produse pentru diferite bacterii, iar dacă pacientul are un alt tip de infecție, pe baza analizelor și a probelor recoltate, putem produce tratamentul personalizat”, explică directorul general al Romvac Company, Constantin Chiurciu.
În afară de suplimentele alimentare, cercetătorii de la Romvac au reușit să creeze și ceea ce se numește oul hiperimun, adică un produs alimentar care, prin intermediul unei cure făcute timp de o lună, imunizează organismul împotriva celor mai periculoase bacterii, inclusiv Escherichia coli (cea care a infectat bebelușii din județul Argeș), Acinetobacter baumannii, Streptococcus pneumonia, Escherichia coli, Staphylococcus pneumonia, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium. De precizat și că oul de la Romvac nu este medicament, ci un aliment care reprezintă un sprijin imunitar pentru organism și care se poate administra la orice vârstă, inclusiv gravidelor sau mamelor care alăptează.
,,Ouăle sunt produse de găini obișnuite, într-o fermă autorizată din România, dar al cărei nume am convenit să nu îl facem încă public din motive ce țin de faptul că noi am depus șase brevete de invenție pentru munca noastră la Romvac. Până nu se finalizează formalitățile, ne străduim să păstrăm cât mai multe aspecte logistice pentru noi din teama ca tot ce am descoperit noi să nu fie apoi însușit de alții”, ne-a explicat Constantin Chiurciu.
Ou hiperimun PC2 se prepară prin introducerea lui ca atare, în apă clocotită (100°C) și fierbere timp de 4 minute, după care se introduce rapid sub jet de apă rece. După fierbere, gălbenușul trebuie să fie moale. Oul poate fi consumat și sub formă de șodou, amestecat cu lapte călduț si miere, fie integral (pentru persoanele care tolerează albușul), fie numai prin folosirea gălbenușului. Consumul Oului hiperimun PC2 se repetă zilnic, timp de minim 30 de zile, consecutive. Se va consuma un ou pe zi. La persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau cu afecțiuni cronice, consumul oului se poate face în mod susținut, timp îndelungat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dr. LUCICA SIMA -  ROMVAC  COMPANY SA - Centrul de Imunologie, Şoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro   "Am diabet şi un picior amputat. Vreau să-mi salvez măcar al doilea picior" (Răspuns pentru I.G.B. - Galaţi, F. AS nr. 1363) Stimate domn, în cadrul compa­niei  Romvac  îşi desfăşoară activi­tatea Departamentul de Dezvol­tare-Cercetare, unde este elaborată gama Imunoin­stant, constând în produse de uz uman, pentru ad­mi­nistrare pe cale orală şi aplicaţii locale. Produsele au aplicabilitate pentru o paletă largă de afecţiuni, inclusiv pentru diabet şi tulburări circulatorii. Recomandarea este să con­tactaţi Cabinetul de Medicină Complementară pen­tru o programare. În funcţie de examenul clinic şi analizele realizate până în pre­zent, medicul terapeut pre­scrie un protocol terapeutic ce constă în administrarea de produse naturale pe cale ge­nerală şi aplicaţii locale. Pro­dusele, în cazul d...
  M-am vindecat de psoriazis, cu ajutorul d-nei doctor Lu­cica Sima de la ROMVAC” by   FORMULA AS CITITOR  , NUMĂRUL  1446 Mă numesc Simion Maria și sunt o bătrână în vârstă de aproape 82 de ani. Bineînțeles că nu sunt sănătoasă, am probleme cu reumatismul, circula­ția, inima, de-ale bătrâneților… Dar anul trecut am fost invadată de un psoriazis extrem de agresiv. Din cap până în picioare, tot corpul meu a fost plin de bube, coji, sânge, dureri, înțepături, mân­cărimi disperate, arsură continuă. Bunul Dumne­zeu a avut milă de mine și a dat să o găsesc în pa­gi­nile revistei Formula AS pe d-na doctor Lu­cica Sima de la ROMVAC Voluntari, București. Fiin­du-mi imposibil să călătoresc, am trimis analize, scrisori medicale ale ieșirilor din spitale, ecogra­fii, și domnia sa mi-a trimis tratament, avertizân­du-mă că la început îmi va fi și mai rău. Nu îmi imaginam ceva încă mai rău. M-am supus, am răbdat, m-am tratat și am sperat. Cum să nu te lași în mâna unicei speranțe?...
Infecţiile stafilococice - Dr. LUCICA SIMA: "Am tratat cu succes sute de pacienţi cu infecţii stafilococice rezistente la tratamentele clasice"   - medic veterinar la Laboratorul de Cercetare al Companiei ROMVAC -   - D-nă dr. Sima, de la ultimul interviu ştiu că produsele ROMVAC, realizate din imunoglo­bu­lină recoltată din ouă hiperimune de găină, sunt capabile să vindece şi cele mai rezistente infecţii bacteriene. De data aceasta e vorba despre stafi­lococul auriu, care răspunde foarte greu la tratamentul cu anti­biotice. - Într-adevăr, în cadrul Laboratorului de Cerce­tare-Dezvoltare al Companiei ROMVAC, aplicăm protocoale terapeutice cu produse pe bază de Imu­noglobulină Y, pentru majoritatea infecţiilor bacte­riene cunoscute, inclusiv pentru infecţiile stafilo­cocice rezistente la antibioticele utilizate în mod uzual pentru tratarea lor (meticilina şi oxacilina), cunoscute sub denumirea MRSA (Staphylococcus aureus meticilino-rezistent). Produsele noastre sunt 1...